LOT виграв тендер на обслуговування авіарейсів з Вільнюса в Лондон

Польські авіалінії LOT виграли тендер для авіаперевізників на обслуговування рейсів з Вільнюса до Лондона, повідомив міністр транспорту Рокас Масіуліс.

“Якщо договір з перевізником буде укладений до кінця року, то з травня у нас буде два рейси на день з Вільнюса до Лондона”, – сказав міністр Масіуліс в інтерв’ю агентству BNS.

Міністр економіки Віргініус Сінкевичюс додав, що договір буде укладено на п’ять років. “Цей договір дуже очікував бізнес. Ми втратили багато інвестицій через відсутність повітряного зв’язку між Лондоном та Вільнюсом “, – зазначив він. Він підкреслив, що “Лондон є ключовою комбінацією, згаданою інвесторами під час переговорів про проблеми, пов’язані з інвестуванням в Литву”.

В даний час Вільнюс є однією з небагатьох європейських столиць, яка не має прямих рейсів до Лондона Хетроу або Лондона Сіті.

Ryanair обслуговує шість рейсів на тиждень до Лондона Станстед та три рейси на тиждень до Лондона Лутон. 14 разів на тиждень з Вільнюса до Лондона Лутон літають літаки компанії Wizz Air.

Джерело: www.eurabota.ua

28.11.2018