Великобританія: Витік персональних даних понад мільйона людей

Із системи Biostar 2, якою користуються у Великобританії банки, оборонні компанії і поліція, стався витік біометричних даних. The Guardian повідомила в середу, що в незахищеній базі даних були виявлені відбитки пальців, скани обличчя та інша конфіденційна інформація.
За даними The Guardian, в результаті інциденту була порушена безпека біометричних даних та іншої особистої інформації більше мільйона чоловік. Стався витік незашифрованной інформації для входу в систему і особисті дані співробітників компаній, що використовують систему Biostar 2, яка поставляється Suprema.
Biostar 2 – це система, яка дозволяє централізовано контролювати доступ до приміщень або будівель. Вона використовує біометричні дані, такі як відбитки пальців і скани обличчя для ідентифікації осіб, що мають права доступу до об’єктів, захищеним Biostar.
Минулого місяця Suprema оголосила про інтеграцію платформи Biostar 2 з іншим аналогічним продуктом – системою AEOS, якою користуються 5,7 тис. компаній і організацій в 83 країнах, включаючи банки, державні установи та правоохоронні органи.
За словами ізраїльських експертів з кібербезпеки, які співпрацюють з компанією VPNMentor, в незахищеній базі даних, що містить інформацію з системи Biostar 2, було знайдено більше 27,8 мільйона записів і інших даних об’ємом 23 ГБ, включаючи журнали з доступом до секретних об’єктах.