В Україні Байдена оголосили нащадком київських князів

Експерти українського видання «Історичне правосуддя» опублікували статтю, в якій президента США Джозефа Байдена назвали прямим нащадком галицьких і київських князів.

Такі висновки автори матеріалу зробили на підставі даних французького порталу Geneanet.org. Вони вивчили генеалогію сім’ї Байденів і прийшли до висновку, що серед предків президента дійсно можуть бути правителі давньоруського князівства.

За даними видання, генеалогія американського лідера веде до англійського барону Симона де Фелбріга, що жив на рубежі XIV і XV століть. Він був одружений на Малгоже Тешинській, дочки польського аристократа Пшемислава I Носака.

Цей дворянин, в свою чергу, був сином князя Казимира Тешинського і принцеси Євфимії Мазовецької – дочки Марії Галиції і внучки російського царя Юрія I.

Відзначається, що бабуся Казимира по материнській лінії – Дюран – пряма внучка великого князя Київського і православного святого Володимира Мономаха з династії Рюриковичів.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про наявність «хімії» у відносинах між президентами Зеленським і Байденом. За його словами, в цей непростий час політики прагнуть об’єднати розрізнені верстви суспільства.