По всьому світу набирає чинності друга хвиля коронавируса

Побоювання з приводу другої хвилі коронавируса матеріалізуються. За повідомленнями ЗМІ, в ряді країн зареєстрований рекордний ріст випадків зараження, після ослаблення обмежень.

Reuters з посиланням на Інститут Роберта Коха повідомляє, що в Німеччині було зареєстровано 1707 випадків зараження коронавірусом, в результаті чого загальна кількість хворих увеличелось до 228 621. За даними AFP, це найбільша кількість випадків в країні в день починаючи з квітня. Попередній рекорд 18 квітня – 3609 випадків. Число загиблих збільшилося на 10 чоловік, досягнувши 9253.

Міністерство охорони здоров’я Іспанії повідомило з посиланням на Guardian, що у вівторок у них було підтверджено 3715 осіб, інфікованих коронавірусом. Це найвищий рівень з моменту тримісячної ізоляції, що закінчилася в середині червня.

Іспанія займає перше місце в Європі з 136 випадками на 100 000 чоловік за останні два тижні. Це один з основних показників, за яким пильно стежать епідеміологи. Мадрид став однією з гарячих точок нової хвилі.

У середу в Італії було зареєстровано 642 нових випадки в день – новий рекорд з травня, коли країна почала поступово послаблювати заходи. Семеро людей загинули. Всього число інфікованих в Італії збільшилася до 255 178, а число загиблих досяглао 35 412 осіб.

Франція також зафіксувала рекорд з травня – майже 3800 інфікованих в день. За останній тиждень в країні було підтверджено понад 16 700 випадків захворювання.

Південна Корея сьомий день поспіль підтверджує тризначне число нових випадків коронавируса. Влада попереджає про вкрай складні ситуації. Сьогодні в Республіці Корея підтверджено 288 нових випадків захворювання, а минулого тижня в країні було зареєстровано 1500 нових випадків. Більшість з них пов’язані з церквою на півночі Сеула.

В Індії зареєстрована найбільша кількість нових випадків за день – 69 672. Загальне число інфікованих зросло до 2,84 мільйонів, а число загиблих досягло 53 886. Ця азіатська країна займає третє місце в світі після США і Бразилії.

В американському штаті Флорида кількість смертей від коронавируса, через шість місяців після першого випадку, перевищила 10 000. Флорида – п’ятий за величиною штат в США. У штатах Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Каліфорнія і Техас також загинуло більше 10 000 чоловік.

Загальна кількість інфікованих у світі досягла 22,3 мільйонів, а загиблих – 786 тисяч.