Коронавірус безпосередньо впливає на туристичний сектор

Величезні збитки несуть туристичні сектори економік багатьох європейських країн. Виною всьому – епідемія коронавіруса в Китаї.

Туроператори, готелі, ресторани, магазини, які отримували великі прибутки круглий рік, завдяки мандрівникам з Китаю, тепер підраховують збитки. Карантин повністю перекрив виїзний потік туристів з Китаю.

Популярні європейські країни відвідує щороку величезна кількість китайських туристів, які складають більшу частину гостей. Багато магазинів і кафе, в першу чергу орієнтувалися на клієнтів з КНР.

Уже місяць в Китаї діє заборона на групові туристичні поїздки. Така ситуація відразу позначилася на виручці європейських компаній.

Найбільш гостро відчувають відсутність туристів з Піднебесної популярні туристичні міста Франції, Іспанії, Великобританії, Німеччини та Австрії. Заборона на туристичні поїздки китайців, судячи з усього, буде скасована не скоро. Європейські туристичні компанії на ходу змушені коригувати свої маркетингові плани, які були розраховані на зростання турпотоку з Китаю.

Наприклад, влада Італії розраховувала в кілька разів збільшити кількість прямих авіарейсів з Китаю. Замість цього всі рейси скасовані. Схожа ситуація і в Великобританії, в якій китайські туристи проводили в два рази більше часу і витрачали вдвічі більше грошей ніж туристи з інших країн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Грузії розраховує, що українські туристи будуть в цьому році більш активно відвідувати країну. В 2019 році в Грузії побувало 208 тисяч українців.

Міська влада Праги вирішила обмежити можливості популярного серед мандрівників сайту Airbnb.