Панахида по жертвам, що загинули від рук екстреміста в Ханау

Десятки тисяч людей взяли участь в панахиді по жертвам ультраправого екстреміста, який застрелився в німецькому місті Ханау.

У місті, де сталася трагедія, і в Берліні пройшли богослужіння. Атака в середу була ідентифікована слідчими, як терористичний акт.

На церемонії відкриття 70-го Міжнародного кінофестивалю в Берліні 9 жертв расистських розстрілів в німецькому місті Ханау під Франкфуртом пом’янули хвилиною мовчання.

У короткій заяві, опублікованій сьогодні вранці, учасники кінофестивалю заявили, що вчорашні події в Ханау викликали горе і біль. «Берлінале захищає терпимість, повагу і гостинність. Фестиваль проти насильства і расизму ».

«Расистський» мотив злочинця в даний час незаперечний, як для антитерористичної прокуратури, так і для влади. Канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила расизм і пов’язала його з іншими нападами ультраправих в країні за останні 20 років.

Курбані, режисер берлінського фільму «Александер плац», заявив, що інцидент в Ханау був бійнею. «Це ненормально для Німеччини, і я сподіваюся, що воно не стане нормальним. Наша історія має навчити нас того, що ми не можемо допустити, щоб націоналістичні, расистські та ксенофобські елементи визначали наш імідж ».