Замість Форту Трампа – Форт Майкла Олліса

Ідея, висловлена ​​польським кореспондентом RMF FM у Вашингтоні Павлом Луховським, отримує підтримку. Конгресмен-демократ хоче, щоб американська військова база в Польщі носила ім’я американця, який закрив своїм тілом польського лейтенанта, заплативши за це своїм життям.
У польського журналіста Павла Луховського виникла ідея, щоб базу американської армії в Польщі назвали на честь Майкла Олліса – молодого солдата, який під час нападу на базу Газні в Афганістані накрив тіло лейтенанта Карола Серпіко. Олліс заплатив за це життям. Він був посмертно нагороджений багатьма медалями.
На даний час конгресмен-демократ Макс Роуз направив міністру оборони листа, в якому він просить главу Пентагону Марека Еспера закликати польський уряд назвати майбутню американську базу в Польщі на честь сержанта Олліса.
«Майкл Олліс – американський герой»,- написав він. «Я вважаю, що немає кращої людини, на честь якої можна було б назвати американську базу в Польщі»,- сказав Роуз.
Батько сержанта Майкла Олліс подякував польському журналісту за ініціативу.

«Ми були б дуже щасливі. Ми сподіваємося, що президент Дуда схвалить цю ідею і надасть нам відмінний шанс знову відвідати Польщу», – сказав Роберт Олліс.
В інтерв’ю ,журналістові Роберт Олліс підкреслив, що його син був чудовим хлопцем, у якого були великі плани. Тремтячим голосом він згадав, як вчив його грати в футбол, їздити на велосипеді або автомобілі. «Він був великою людиною, тому він без коливань захистив тіло іншої людини, яка була в небезпеці », – додав він.
Нагадаємо, що 12 червня президент США Дональд Трамп і президент Польщі Анджей Дуда оголосили, що Сполучені Штати доставлять до Польщі ще тисячу солдатів.