Змінилася країна-лідер, до якої хочуть іммігрувати українці

Соціологічна група «Рейтинг» провела велике опитування, щоб з’ясувати всі питання, які пов’язані з трудовою міграцією українців, а також з переїздом на постійне місце проживання до різних країн світу.

Величезна кількість наших співгромадян не бачать себе в Україні, в першу чергу через неможливість реалізації свого потенціалу і низького рівня оплати за свою працю.

Як показали результати соціологічного дослідження, на сьогоднішній день найпопулярнішою країною для переїзду є Німеччина, яка випередила Польщу.

До Німеччини хотіли б переїхати жити і працювати 31 відсоток українців, які бажають іммігрувати з країни. Польща на другому місці. Подальше життя з цією країною планують пов’язати 27 відсотків потенційних іммігрантів. Третє місце впевнено займає Чехія. До неї на постійне місце проживання хочуть переїхати 17 відсотків українських іммігрантів.

Для того, щоб поліпшити своє фінансове становище і забезпечити сім’ю, про працевлаштування в іншій країні світу замислюються 35 відсотків українських громадян. 63 відсотки українців не хочуть нікуди переїжджати, а терпляче чекають, коли економіка країни відновиться і з’явиться можливість добре заробити. Не змогли відповісти на питання про імміграцію всього 2 відсотка українців.

Найбільше число тих, хто планує виїхати на роботу за кордон, молодь у віці від 18 до 29 років, а також люди, яким від 30 до 39 років.

Серед основних мотивів, які спонукають їхати наших співгромадян працювати за кордон, для половини українських громадян на першому місці знаходиться задоволення мінімальних потреб їхніх сімей. 27 відсотків українців за кордоном хочуть реалізуватися і знайти для цього нові можливості, а 17 відсотків українців не бачать свого майбутнього в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що найкращим містом для переїзду вже вдруге визнаний Тайбей – столиця Тайваню.

Чеські медичні установи відчувають гостру нестачу медичних працівників, тому звернулися до уряду країни з проханням спростити працевлаштування лікарів із України.