Росія відкрила мережу професійних тролів в Західній Африці

За даними Guardian, була виявлена ​​мережа професійних тролів на чолі з Росією в Західній Африці, повідомляють Facebook і Twitter, які видалили профілі.

Вона працювала в Гані і Нігерії. Мережа невелика: всього 49 профілів в Facebook, 85 профілів в Instagram і 71 аккаунт в Twitter. Але вперше з’ясувалося, що Росія агітуэ проти США з Африки.

Facebook вважає, що мережа була маленькою, тому що її відключили на самому початку. Вона керувала місцевими жителями в Гані та Нігерії від імені приватних осіб в Росії.

Люди з цієї мережі застосовують різні тактики, включаючи використання підроблених профілів для управління сторінками, які представляються як НВО, особисті блоги або групові чати.

Вони часто публікували інформацію про американські новини і намагалися збільшити число своїх читачів, зосереджуючись на таких темах, як чорна історія, новини і події, пов’язані з відомими американцями, такими як історичні діячі, знаменитості, питання про ЛГБТ-спільноти, а також ділилися інформацією про свавілля поліції, утиски і несправедливість.

Професійні тролі пов’язані з Російським дослідницьким інтернет-агентством.

Підробні облікові записи в трьох мережах були призначені для розпалювання розділу в Сполучених Штатах.