В Естонії відчутно зросла середня зарплата

Заробітні плати в Естонії в другому кварталі 2019 року збільшилися на 7,5 відсотка. У серпні середня зарплата-брутто становила 1419 євро на місяць.

Статистична служба Естонії в другому кварталі зафіксувала істотне зростання оплати праці в країні. Так, середня зарплата-брутто за годину, тобто сума до обкладання податками та зборами, склала 8,2 євро, а це на 9 відсотків більше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Що стосується реальної заробітної плати, то з урахуванням інфляції, за цей період вона зросла на 4,5 відсотка. Статистичні дані показують, що безперервне зростання заробітних плат в Естонії спостерігається з 2011 року.

Традиційно найвищі зарплати отримують працівники сфери інформації та зв’язку (2400 євро), фінансової і страхової діяльності (2300 євро), енергетики (1900 євро).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в минулому році в Естонії було зареєстровано 15,5 тисяч українських працівників. Більшість з них працевлаштувалися в будівельному секторі естонської економіки.

Естонським роботодавцям загрожують великі штрафи в разі, якщо вони дозволять собі заниження зарплати, упереджене і несправедливе ставлення до працюючих у них українців.