У Німеччині почав виконувати рейси перший в світі поїзд на водні

Водневі паливні елементи дають енергію для руху першого в світі пасажирського поїзда, який почав виконувати регулярні рейси в Німеччині.

У Нижній Саксонії регулярні рейси на 100-кілометровій ділянці почав виконувати поїзд, який без перебільшення можна назвати поїздом майбутнього. Alstom Coradia iLint – це перший з двох ідентичних поїздів з нульовою емісією. В найближчій перспективі вони почнуть витісняти із залізниць Європи приміські поїзди на дизельній тязі.

Такі поїзди почнуть широко застосовувати на тих ділянках доріг, де з економічної точки зору недоцільно проводити електрифікацію. Через два роки в рамках великого контракту будуть побудовані 16 водневих поїздів, роботу яких будуть уважно вивчати і аналізувати експерти з метою подальшого впровадження не тільки в Німеччині, але й в інших країнах Європейського союзу.

Поїзд Alstom Coradia iLint має технічні характеристики, які нітрохи не гірші параметрів поїздів з дизельними двигунами. Одночасно поїзд може перевозити до 300 пасажирів. Максимальна швидкість руху – 140 кілометрів на годину. Повної заправки воднем вистачає на тисячу кілометрів.

Цей та інші факти свідчать про те, що влада Німеччини не на словах, а на ділі переходить на більш екологічні транспортні засоби, щоб зменшити шкідливі викиди, покращити екологічну ситуацію в країні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом доби швидкісний поїзд, який курсує між головним залізничним вокзалом Києва та міжнародним аеропортом «Бориспіль» перевозить до 2,5 тисяч пасажирів. Так, 22 квітня був встановлений рекорд – 2504 пасажири.

У міністерстві економіки і торгівлі запевнили українців, які планують у цьому літньому сезоні відпочивати за кордоном, що повторення масових збоїв у чартерних програмах в цьому році не буде.