Трамп пам’ятає ураган в Пуерто-Ріко. Тоді його критикували, тепер він реагує

Президент Дональд Трамп через ураган «Доріан», що обрушився на Флориду, скасував візит до Польщі, запланований на 1 та 2 вересня. У минулому його критикували за повільну реакцію його адміністрації на ураган «Марія» у вересні 2017 року. Це було найбільше стихійне лихо за останні 90 років в Пуерто-Ріко.
Ураган «Доріан», який бешкетує у Флориді, раніше обійшов Пуерто-Ріко, де президент Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан ще у вівторок. У той же час він побоювався наслідків «майбутнього великого урагану», що прямує на територію США, нагадуючи, скільки грошей Конгрес виділив острову для боротьби з ураганами «Ірма» і «Марія» в 2017 році.
Цього разу ураган благополучно обійшов головний острів Пуерто-Ріко, де в четвер відновили роботу школи і державна адміністрація.
Коли в 2017 році урагани «Ірма» і «Марія» обрушилися на Пуерто-Ріко, у людей склалося враження, що Трампу наплювати на долю пуерторіканців. У Twitter він образливо запропонував Пуерто-Ріко «закликати шторми і залучати урагани, щоб отримати урядові гроші»,- нагадує CNN.
У минулому Трампа критикували за його повільну реакцію на ураган 2017. Це була найбільша катастрофа за 90 років, яка привела до загибелі майже 3000 осіб.
Дональд Трамп, згадуючи критику, з якою він зіткнувся, реагуючи на події в Пуерто-Ріко в 2017 році, скасував візит до Польщі, оголошений на 1 і 2 вересня. Рішення обумовлюється не тільки безпекою держави, а й майбутніми президентськими виборами. Тому що його дії у Флориді можуть вплинути на його переобрання в 2020 році.
Замість нього до Польщі поїхав віце-президент Майк Пенс.