Нова Зеландія скорочує тривалість карантину

“Влада Нової Зеландії скоротить періоди ізоляції через коронавірус і змінять визначення контактних осіб, борючись зі спалахом більш заразного варіанта Omicron”, – повідомляє Bloomberg.

“Уряд планує три етапи, перший із яких уже йде, оскільки політики дотримуються підходу «видалення», – заявила сьогодні у Веллінгтоні міністр охорони здоров’я Айєша Верал.

Друга фаза настане, коли випадки Omicron поширяться у співтоваристві, а третя фаза настане, коли будуть тисячі випадків на день.

“У міру збільшення кількості випадків змінюватимуться підходи до тестування та ізоляції, – сказав Верал журналістам. – Ми запланували сценарії, в яких можуть бути десятки тисяч випадків на день”.

Нова Зеландія відобразила важкий спалах Covid-19, закривши свої кордони і закриваючи громади у разі потреби, вакцинувавши при цьому більшу частину населення. Більше заразна версія омікрону означає, що тепер нація повинна адаптуватися до життя з вірусом.

“Майже жодна країна у світі не уникла Омікрона, і Нова Зеландія не є винятком, – сказав Верал. – Але ми можемо бути винятком у тому, як ми мінімізуємо дію вірусу та захищаємо від нього наших людей”.

На другому етапі позитивні випадки мають ізолюватися на 10 днів, а не на 14, як зараз. Контакти доведеться ізолювати на сім днів замість десяти.

На третьому етапі визначення контактів охоплюватиме лише домогосподарства, тому необхідно буде ізолювати лише осіб із високим ризиком.

Уряд також ширше використовуватиме експрес-тестування на антигени зі зростанням кількості випадків, зосередивши ПЛР-тести на пріоритетних групах.