Українців в Естонії найбільше серед іноземних працівників

Естонія стає все більш популярною серед українців, які вважають за краще працевлаштовуватися в країнах Європейського союзу.

Число українських трудових мігрантів, які шукають можливість добре заробити за кордоном, значно збільшилася після початку дії безвізового режиму між Україною і Євросоюзом.

Саме українці різко збільшили кількість іноземних працівників в Естонії. Найчастіше українські трудові мігранти приїжджають в цю країну Балтії в пошуках роботи на короткий період часу.

Згідно з даними, які минулого тижня опублікував Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії, кількість зареєстрованих іноземних працівників в 2018 році в порівнянні з 2017 роком збільшилася в 2,6 рази. Так, якщо в позаминулому році в якості тимчасових працівників Департаментом було зареєстровано 7 510 осіб, то в минулому – 19 858 осіб. Українців в 2018 році було зареєстровано 15 524 людини. Більшість з них працевлаштувалися в будівельному секторі естонської економіки.

Короткострокова реєстрація в Естонії надає можливість іноземцю працювати в країні до 12 місяців.

Нагадаємо, раніше ми писали про естонського бізнесмена Олега Гросса, власника мережі магазинів. Він переконаний, що в трудове законодавство Естонії потрібно внести поправки, які б полегшили процес працевлаштування для українців.

Джерело: news.eurabota.ua

09.01.2019