В Єгипті на Синайському півострові побудують новий аеропорт

Влада Єгипту в рамках програми розвитку туристичного сектора економіки має намір в найближчі кілька років побудувати новий міжнародний аеропорт на Синайському півострові.

Криза в економіці Єгипту, яка тривала протягом останніх п’яти років, завдала великої шкоди туристичному сектору. Прийнята програма з виділенням великих грошових сум з державного бюджету також націлена на розвиток регіонів, які цікаві для мандрівників, але не мають розвиненої транспортної інфраструктури.

З нового аеропорту туристам буде зручно дістатися до популярного монастиря Святої Катерини, а також до районів Таба, Дахаб та інших курортних зон.

Компанії, які готові вкласти гроші в будівництво аеропорту вже ведуть переговори з місцевою владою. Відповідне місце для повітряної гавані вже підібрано. Аеропорт планують побудувати протягом найближчих трьох років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нові правила прийому туристів в стамбульському аеропорту передбачають штраф для тих, хто буде зустрічати своїх клієнтів з табличкою, на якій написано назву компанії.

Українці за 9 місяців минулого року витратили на подорожі 6,5 мільярда доларів, що на 7,5 відсотка більше, ніж за січень-вересень 2018 року.