Прем’єр-міністр України подав у відставку

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук оголосив, що написав заяву про свою відставку і подав її президенту України Володимиру Зеленському. Він повідомив про цю новину у своєму акаунті в Facebook.
«Я написав заяву про відставку і подав її президенту з правом розгляду парламентом»,- сказав він.
Гончарук пов’язав свою відставку з повідомленнями місцевих ЗМІ про засідання Кабінету міністрів, на якому члени Кабінету міністрів у зневажливому тоні розмовляли про президента України Володимира Зеленського.
Кілька київських ЗМІ в середу опублікували аудіоматеріал, який нібито був записаний на засіданні уряду 16 грудня 2019 року. На записі було чутно, що голос, схожий на голос Гончарука (виконуючого обов’язки міністра фінансів), запросив його колег піти до «тупого» глави держави і пояснити йому, як ідіоту, основні принципи економіки.
«Я зайняв цей пост для виконання програми глави держави. Лідер нашої країни є прикладом відкритості і сумлінності. Безсумнівно, ми не поважаємо пана Зеленського і його команду, і я підписав заяву про звільнення з посади»,- додав він у соціальній мережі.
За словами відставного прем’єр-міністра, документами маніпулювали. «Цей «скандал» вигідний людям, які хочуть отримувати величезні фінансові потоки з державного бюджету»,- сказав Гончарук.
Раніше партія «Опозиційна платформа – заради життя» вимагала відставки українського уряду з Олексієм Гончаруком.
Канцелярія глави держави підтвердила, що Зеленський отримав запит на відставку Гончарука.
«Глава держави візьме до відома заяву. Про результати перевірки, адміністрація президента України оголосить окремо »,- йдеться в заяві офісу Зеленського в Telegram.