Заражені 2 авіаносця. Еспер не хоче евакуювати тисячі моряків

На даний час міністр оборони США Марк Еспер не бачить необхідності в евакуації всього екіпажу авіаносця Теодора Рузвельта, на борту якого були зареєстровані випадки коронавирусной інфекції.

Раніше Reuters повідомляло, що капітан корабля Бретт Крозьє в листі, направленому командуванню ВМС США, закликав до рішучих заходів з порятунку життя моряків і припинення поширення вірусу. Зокрема, він хоче, щоб більше 4000 військовослужбовців були зняті з авіаносця і ізольовані. Теодор Рузвельт повідомив про майже 80 випадки зараження.

«Я не думаю, що це необхідно на даний момент», – сказав Еспер, коли його запитали, чи пора евакуювати екіпаж з корабля. «Ми надали авіаносцю на Гуамі багато медичного обладнання … і медичну допомогу, спрямовуючи медичний персонал у міру необхідності».

За словами Еспера, немає команди, яка була б “серйозно хвора”. «В даний час ми намагаємося обмежити поширення вірусу», – пояснив начальник Пентагону, додавши, що у нього ще не було часу прочитати лист капітана Теодора Рузвельта.

Раніше Fox News повідомляв, що коронавірус був також діагностований у кількох людей на борту авіаносця Рональда Рейгана, що базується в Японії.

Еспер, однак, зазначив, що це, а також випадки зараження Теодора Рузвельта, не вплинуть на боєздатність ВМС США. «Ні, мене це не турбує. У нас є більше двох авіаносців. У нас є відмінна мережа союзників і партнерів, які працюють з нами, щоб протистояти загрозам», – пояснив міністр.

За словами Еспера, він не вважає, що «традиційні противники» США в зарубіжних країнах намагаються скористатися ситуацією, що склалася у зв’язку з поширенням коронавируса в світі. «Не думаю … не зараз … Багато країн зосереджені на собі. Це не означає, що ми повинні бути менш пильними. У будь-якому випадку, ми закликаємо наші збройні сили, розташовані за кордоном, зберігати пильність і захищати країну. в той час, як ми зосереджені на боротьбі з пандемією “,- сказав глава Міністерства оборони США.

Про перший пацієнта на борту Теодора Рузвельта минулого тижня повідомив виконуючий обов’язки міністра ВМС США Томас Модлі. За його словами, заражені були евакуйовані з авіаносця. Сам корабель був відправлений на острів Гуам, де базується ВМС США.