В аеропорту Стамбула ввели несподівану заборону

Тепер ті представники туроператорів, таксисти, яких наважаться зустрічати туристів в аеропорту з табличками, будуть оштрафовані.

Починаючи з першого дня 2020 року, в стамбульському аеропорті введено нові правила для приймаючих турагентств, транспортних компаній і таксистів. Справа в тому, що тепер їм заборонено «ловити» своїх клієнтів на виході із зони митного контролю, використовуючи табличку із назвою компанії. Для порушників нового правила передбачений штраф, який становить 320 турецьких лір (54 долари).

В аеропорту виділено окремий невеликий зал на 50 осіб. З приймаючої сторони стягується плата близько 5 доларів за кожного туриста. Табличок, щоб прибулі туристи змогли швидко зорієнтуватися, використовувати не можна. При цьому на спеціальний екран поміщається всього 10 прізвищ мандрівників. Таке нововведення відразу ж не сподобалося туроператорам, які звернулися до міністерства туризму, щоб поліпшити умови прийому мандрівників. Але поки ніякої реакції не було.

Таке нововведення істотно ускладнило для туроператорів процес збору відпочиваючих. Тепер в середньому на збір всіх туристів йде до двох годин. Для компаній це прямі збитки.

В Асоціації турецьких туристичних агентств такі нові правила назвали «ударом по в’їзному туризму в Туреччині».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з січня по вересень 2019 року у Туреччині побувало 1,3 мільйона українських туристів.

У міністерстві фінансів Туреччини вирішили ввести новий податок з усього доходу, який отримують фірми від надання різних послуг відпочиваючим, які приїхали з інших країн.