Небезпека для ще 15000 австралійців через проливні дощі

“Австралійська армія приєдналася до команд рятувальників в Східній Австралії в черговий день проливних дощів, які можуть змусити евакуювати ще 15000 чоловік”,- повідомляє Deutsche Welle.

Військові вертольоти і група солдатів були розміщені в західному Сіднеї, більшість в місті Коло, де жителів попросили покинути район стихійного лиха. Екстрені служби штату Новий Південний Уельс, до якого належить Сідней, стурбовані долею 200 жителів, які, заблоковані в цьому районі через підйом рівня річки. Сьогодні вранці він перевищив 14 метрів і може досягти рекордного рівня – 16 метрів, зареєстрованого в 1978 р.

Прем’єр-міністр Нового Південного Уельсу Гледіс Береджіклян заявила журналістам в Сіднеї, що «катастрофа ще далеко не закінчилася» і що вона побоюється, що ще 15 000 чоловік будуть евакуйовані на додаток до 18 000, які вже були евакуйовані через дощі. Протягом дня увага буде зосереджена на районі Хоксбері, до якого належить Коло, і районі Північних річок, більш ніж в 600 км на північ від Сіднея.

Береджіклян попередила, що сьогодні будуть тривати дощі, і погода не покращиться до завтра, а «в деяких прибережних населених пунктах річки продовжать збільшуватися».