Стало відомо скільки українці витратили на подорожі

Українці з кожним роком стають все більш мобільними, подорожують як усередині країни, так і за кордон. Про це красномовно свідчать статистичні дані, які оприлюднив Національний банк.

Так згідно з цими даними, обсяг імпорту послуг за статтею «Подорожі» за січень-вересень цього року склав 6,5 мільярда доларів. Ця сума на 7,5 відсотка більша, ніж за аналогічний період 2018 року.

Виявляється, що країни Європейського союзу користуються найбільшою популярністю серед українських мандрівників. Згідно з даними НБУ, подорожуючи по країнам ЄС, українські туристи за 9 місяців 2019 року витратили понад 4,7 мільярда доларів, що на 3,1 відсотка більше, ніж у минулому році.

Серед головних чинників, які сприяють зростанню мобільності українців, можливість подорожувати країнами Євросоюзу без віз і вихід на ринок пасажирських авіаперевезень лоукостерів, які пропонують дешеві квитки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що німецький автобусний лоукостер FlixBus оголосив, що в 2020 році запускає нові рейси між Україною та країнами Балтії.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, вже в 2020 році частка авіакомпаній-лоукостерів складе 45 відсотків на українському ринку пасажирських авіаперевезень.