Тепер в Одесі можна буде отримати подвійний диплом про вищу освіту

Ще в одному одеському університеті для молодих українців з’явилася можливість отримати подвійний диплом.

В Одеському державному університеті внутрішніх справ (ОДУВС) почали функціонувати міжнародні магістерські програми, які дають можливість студентам після успішного закінчення навчання отримати так званий подвійний диплом.

Можливість отримати такий диплом з’явилася після того, як між ОДУВС і Університетом прикладних наук: технології, бізнес і дизайн (Вісмар, Німеччина) було підписано відповідну угоду.

Згідно з угодою українські студенти після успішного проходження курсу зможуть відразу отримати два дипломи – ОДУВС і німецького Університету прикладних наук за напрямом «Право».

Як розповіли в ОДУВС, студенти зможуть розробляти і реалізовувати цікаві проекти, застосовувати на практиці отримані знання та в перспективі успішно працевлаштуватися.

Навчання в рамках цієї програми в Університеті прикладних наук безкоштовне. Крім цього, студенти після завершення навчання можуть поїхати на практику до Німеччини тривалістю мінімум вісім тижнів в обрану ними компанію. У свою чергу Університет Вісмара сприятиме в пошуку місця роботи для проходження практики.

Такі міжнародні освітні програми дають можливість українським студентам отримати якісну вищу освіту в європейському університеті з перспективою працевлаштування як в Україні, так і в будь-якій країні Європейського союзу.

Таким чином кожна сторона одночасно вирішує свої завдання: український університет привертає більше студентів, німецький – шукає потенційних фахівців, дефіцит яких в Німеччині з кожним роком тільки збільшується, а молоді українці отримують реальну можливість працевлаштуватися в ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Національному університеті «Острозька академія» діятиме спільна магістерська програма з Нортамбрійським університетом (Великобританія).

Молоді українці, які підтвердять знання польської мови на високому рівні, зможуть абсолютно безкоштовно вчитися в університетах Польщі.