Економіка Німеччини за 2019 рік майже не зросла

Зростання німецької економіки хоча і зафіксоване за підсумками минулого року, але воно було незначним – всього 0,6 відсотка. Однак зростання внутрішнього валового продукту фіксується в Німеччині вже десять років поспіль.

Федеральне управління статистики підвело перші підсумки 2019 року, згідно з якими економічне зростання склало всього 0,6 відсотка, що є найнижчим показником з 2013 року. У порівнянні з 2018 роком зростання економіки сповільнилося на 0,9 відсотка.

Представник управління статистики Альберт Браакман зазначив: «Німецька економіка зростає десятий рік поспіль. Це – найтриваліший період з часу об’єднання Німеччини».

На зростання економіки значно вплинуло зниження експорту, який зменшився з 2,1 відсотка в 2018 році до 0,9 відсотка в минулому році.

На зовнішніх ринках скорочується попит на продукцію німецьких підприємств, також ситуація ускладнюється невизначеністю в Євросоюзі через Brexit.

Все вказує на те, що цей рік не буде легким для німецької економіки, яка дуже близька до рецесії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 410 тисяч робочих місць в німецькій автомобільній промисловості буде втрачено через зростання виробництва електромобілів.

Експерти консалтингового агентства PwC вважають, що світова економіка в 2020 році зросте не більше, ніж на 3,4 відсотка.