В Ухані директор лікарні помер від коронавірусу

За повідомленням державного телебачення, глава провідної лікарні в центральному китайському місті Ухань, епіцентрі коронавірусу, помер від цієї хвороби, і став другим відомим китайським лікарем, який поступився збуднику.

Лю Цзімін, директор лікарні Учанг в місті Ухань, помер цього ранку.

Раніше в цьому місяці мільйони людей в Китаї оплакували смерть Лі Веньляна, доктора, якого раніше звинувачували в ранньому попередженні про коронавірус.

Десятки тисяч працівників охорони здоров’я борються, щоб обмежити поширення коронавірусу, який, як вважається, вперше спалахнув на ринку морепродуктів Ухані, столиці центральної провінції Хубей.

Минулої ночі сталася плутанина з приводу стану начальника лікарні. Спочатку повідомлялося, що він помер, але потім з’явилася інформація, що Цзімін живий.

Трохи пізніше, однак, державне телебачення повідомило про його смерть.

Пекін був звинувачений в тому, що він повністю приховав гострий респіраторний синдром в 2003 році. В умовах нинішньої епідемії коронавірусу Пекін закликав до прозорості.

Високопоставлений китайський чиновник охорони здоров’я сказав у п’ятницю, що 1716 працівників медицини були заражені коронавірусом, шість з них померли.