Ізраїль купує на мільйони більше вакцин

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль хоче купити ще 36000000 доз вакцини COVID-19, тобто в три рази більше, ніж вже закуплено, на випадок, якщо в цьому році буде потрібно ревакцинація.

Нетаньяху створив найшвидшу програму вакцинації Ізраїлю в світі і підкреслив свою особисту роль у забезпеченні достатньої кількості доз, що є одним з найважливіших аргументів на його передвиборної кампанії 23 березня.

Вчені не виключили, що для лікування варіантів коронавіруса може знадобитися регулярна реіммунізація. «Ми працюємо над тим, щоб надати ще 36 мільйонів додаткових вакцин для громадян Ізраїлю», – сказав Нетаньяху в контексті майбутніх виборів в країні.

«Ніхто не знає, скільки у нас цих вакцин. Ми повинні бути готові до найгіршого сценарію – вакцинувати людей кожні шість місяців». За його словами, це буде означати, що в наступному році буде отримано 36 мільйонів доз, якщо всім 9 мільйонам ізраїльтян потрібно буде вводити дві дози кожні шість місяців.

Нагадуємо, що на даний момент більше половини населення Ізраїлю отримали першу дозу вакцини Pfizer/Biontech, а другу дозу отримали близько 3,4 мільйона чоловік.

У той же час громадянам Ізраїлю, які повертаються з-за кордону, була надана можливість уникнути готельного карантину: вони можуть носити браслет стеження, який повідомить владу, якщо вони не дотримуються обов’язкового терміну ізоляції. Пілотний проект почався зі 100 таких браслетів, які можна було придбати в аеропорту Бен-Гуріон. Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю, зі свого боку, оголосило, що не раніше чим через три місяці почне вакцинацію людей, які постраждали від COVID-19.