Стало відомо, до яких міст найчастіше подорожують українці

Дані статистики показують, що українці стають все більш мобільними. Подорожувати як по Україні, так і по різних країнах світу стає дедалі популярнішим.

За підсумками 2019 року перше місце за популярністю серед українських туристів зайняла Барселона (Іспанія). Турецький Стамбул, який в попередні роки був поза конкуренцією, став другим містом світу, куди найчастіше приїжджають українці.

Тенденції минулого року показують, що українці починають частіше подорожувати до країн, які ще недавно не користувалися особливою популярністю. Так, наприклад, Мальта в 2019 році стала такою країною. Цей факт доводить збільшення на 80 відсотків проданих авіаквитків, які купувалися на рейси до цієї  острівної країни Європейського союзу.

Також зріс інтерес українців до Індонезії – кількість замовлених авіаквитків збільшилася протягом 2019 року на 50 відсотків. На 20 відсотків збільшилася кількість українців, які побували на Мальдівах.

Все більше цікавлять українських мандрівників скандинавські країни: до рейтингу потрапили Швеція, Норвегія і Данія.

Збільшенню числа туристів сприяє зниження цін на авіаквитки, сервіси з бронювання порівняно дешевого житла, розширення списку країн, для подорожей до яких не потрібні візи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з даними Національного банку, протягом 9 місяців минулого року українці витратили на подорожі 6,5 мільярда доларів.

У державному бюджеті Єгипту на 2020 рік на розвиток туристичного сектора економіки передбачено 3 мільярди доларів. В 9 разів більше, ніж в минулому році.