Обмеження для працевлаштування в Німеччині будуть зняті 19 грудня

Для багатьох сотень тисяч українців свято святого Миколая буде особливо радісним. У цей день парламент Німеччини буде голосувати законопроект, який передбачає зняття обмежень на працевлаштування громадян з країн, які не входять до Євросоюзу.

Про те, що у федеральному уряді розробляється законопроект про допуск на ринок праці Німеччини громадян третіх країн представники німецької влади заявляли протягом декількох місяців. Нарешті, пройшовши всі формальності, призначена дата голосування. У разі прийняття закону, а ймовірність надзвичайно висока, кожен український громадянин, який планує працевлаштуватися за кордоном або вже працює в одній з країн ЄС, отримує можливість знайти роботу в Німеччині.

На сьогоднішній день німецький роботодавець сильно обмежений у своїх можливостях приймати на роботу громадян з третіх країн. На вакансію він спочатку повинен розглянути кандидатуру працівника з Німеччини, в другу чергу – прийняти на роботу громадянина з Євросоюзу. І тільки, якщо не зміг заповнити вакансію протягом двох місяців, може найняти іноземного працівника не з ЄС.

Після прийняття закону це обмеження буде знято. Уряд Німеччини пішло на цей крок, оскільки в країні налічується півтора мільйона вакантних робочих місць і заповнити їх просто немає ким. Для українських трудових мігрантів відкривається новий, дуже ліквідний ринок праці.

Нагадаємо, в цьому році заробітні плати в Німеччині в середньому збільшилися на 2,7 відсотка. Зростання зарплат в країні спостерігається вже протягом семи років.

Джерело: www.eurabota.ua

06.12.2018