Політичний землетрус в Берліні: Крамп-Каренбауер йде у відставку

Анегрет Крамп-Каренбауер була обрана для зміни Меркель – спочатку в партії, а потім в битві за офіс. Але заворушення в Тюрінгії не пройшли повз неї – вона йшла, каже Deutsche Welle.

Лідер німецьких християнських демократів Анегрет Крамп-Каренбауер залишає посаду президента ХДС. Крамп-Каренбауер хоче організувати процедуру виборів кандидата в канцлери влітку і «підготувати свою партію до майбутнього», після чого вона піде зі свого партійного поста. Вона вважає, що кандидат від ХДС повинен також бути лідером партії – і тому вона відмовляється від обох одночасно.

Через народників АЗГ

На зустрічі керівництва ХДС Крамп-Каренбауер сказала, що деякі в її партії підтримують «розпливчасті відносини» з правими популістами «Альтернативи Німеччини» (АЗГ) і з лівою партією, а сама вона рішуче виступає проти будь-якої співпраці з цими двома сторонами. Після сьогоднішньої зустрічі лідерів Крамп-Каренбауер сказав, що OGG – це повне заперечення того, що стоїть за ХДС, і що історія і порядок денний Лівої партії розходяться з цінностями християнських демократів.

Причинами цих заяв є політичні заворушення в німецькій провінції Тюрінгія, де Томас Кемер з ВДП був обраний прем’єр-міністром з голосами ХДС і за підтримки IGG. Лідером АЗГ в Тюрінгії є політик Бйорн Хёке, якого оскаржують. Згідно з вироком, Хоук може бути офіційно названий фашистом. Тим часом під сильним політичним тиском з декількох сторін Томас Кемеріч подав у відставку і в даний час є єдиним діючим прем’єр-міністром. А Анегрет Крамп-Каренбауер піддалася жорсткій критиці за свої нерішучі дії в ситуації, що склалася.

Сміливе рішення ACC

Згідно з інформацією з Берліна, канцлер Ангела Меркель подякувала Крамп-Каренбауер за її минулу роботу і затвердила її в якості міністра оборони. Кілька інших провідних політиків ХДС вітали сміливе рішення Крампа-Каренбауера. У жарких політичних дебатах в Берліні прозвучали прохання про подальшу відставку від ряду різних партій, прогнози щодо дострокових виборів до Бундестагу і припущення про те, що догляд АКК змістить ХДС далеко вправо.

Кінець успішної кар’єри

Крамп-Каренбауер увійшла в ХДС у віці 19 років. Її політична кар’єра почалася в її рідному місті Путтлінген. В кінці 1990-х років вона вже була членом бундестагу, а потім міністром внутрішніх справ і прем’єр-міністром Саара. У 2018 році вона була обрана генеральним секретарем ХДС, а після відходу Меркель з керівництва партії – головою партії.

У минулому році АКК також став міністром оборони після того, як Урсула фон дер Лайєн, тодішній міністр, був обраний головою Європейської комісії.