У Канаді число водіїв вантажівок стрімко зменшується

Водії вантажівок, які перевозять товари на великі відстані, в Канаді вже декілька років входять в список найбільш затребуваних професій на ринку праці. При цьому кількість вакансій з року в рік тільки збільшується, що вже призвело до величезних економічних втрат.

Брак водіїв-далекобійників з кожним роком стає все відчутнішим для канадських підприємств і фірм, яким потрібно перевозити найрізноманітніші товари та вантажі.

Компанія Trucking HR Canada днями опублікувала звіт, з якого випливає, що протягом останніх трьох років у країні кількість вакансій водіїв-далекобійників збільшилася в два рази.

Згідно з даними статистики, на канадському ринку вантажних перевезень не вистачає близько 20 тисяч водіїв. Це призводить до того, що економічне зростання і збільшення продажів у Канаді сповільнюються. Тільки за один рік втрати бізнесу склали більше 3 мільярдів канадських доларів.

Таким чином, в минулому році нестача водіїв-далекобійників склала близько 7 відсотків. Збільшується число працівників передпенсійного віку. Проблема полягає в тому, що молоді люди все менше хочуть працювати водіями.

Експерти Trucking HR Canada одним із шляхів вирішення проблеми бачать у залученні більшої кількості водіїв-жінок. На сьогоднішній день їх частка становить всього лише 3,5 відсотка від загального числа водіїв-далекобійників.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Міністерство праці Квебека виділяє 714 тисяч доларів на розробку проекту із залучення жінок на промислові підприємства провінції.

Міністр імміграції Канади Марко Мендічіно заявив, що тільки іммігранти допоможуть вирішити проблему старіння і зменшення населення країни.