Влада Канади визнала, що без іммігрантів їм не обійтися

Міністр імміграції Канади Марко Мендічіно офіційно визнав, що без постійно зростаючої кількості іммігрантів в найближчі роки населення буде стрімко старіти і зменшуватися.

Днями, виступаючи в Торонто з програмною промовою, міністр імміграції Канади Марко Мендічіно прямо визнав, що подальший успішний розвиток країни залежить від того, наскільки успішною буде імміграційна політика уряду. Це обумовлює важливість ведення діалогу між владою і суспільством про те, скільки нових жителів необхідно приймати, щоб забезпечити економічне процвітання Канади.

Міністр заявив, що «основна частина імміграційної стратегії уряду полягає в тому, щоб запрошувати іммігрантів. Сьогодні близько 80 відсотків приросту населення в Канаді відбувається за рахунок імміграції, і за оцінками, до 2030-х років збільшиться до 90 відсотків».

Система Express Entry, яка була запущена в 2015 році, показала свою ефективність і залишається основою для прийому іммігрантів. «95 відсотків іноземних громадян, які прибувають до Канади через Express Entry, працевлаштовані, близько 80 відсотків працюють по спеціальності», – зазначив міністр Мендічіно.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада канадської провінції Альберта значно полегшує вимоги для кваліфікованих іммігрантів.

У провінції Онтаріо планують до 2022 року вдвічі збільшити квоту для працівників з інших країн. Місцевих жителів набагато менше пропонованих роботодавцями вакансій.