У Квебеку розробляють програму по залученню жінок у промисловість

В уряді Квебека серйозно задумалися над тим, як заповнити велику кількість вакансій в промисловості провінції.

Одним із шляхів вирішення проблеми в уряді бачать створення таких умов, щоб на промислові підприємства більш активно працевлаштувалися жінки. Таким чином, у провінції планують заповнити значну нестачу працівників в цьому секторі економіки Канади.

Для того, щоб почати дослідження з цього питання і розробити проект, Міністерство праці Квебека виділяє 714 тисяч доларів.

Проект по залученню жінок у промисловість буде розроблятися у співпраці з організацією Виробників та експортерів Квебека (MEQ).

Президент MEQ Веронік Пру зазначив: «Жінки схильні думати, що виробнича сфера не для них, що в ній обов’язково потрібна фізична сила, що навколо постійно брудно і не дуже сучасно. Завдання нового проекту – змінити їхнє ставлення».

Згідно даних статистики MEQ, на сьогодні в промисловості Канади працює 28 відсотків жінок і менше 10 відсотків в сферах, які безпосередньо пов’язані з виробництвом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Квебека змушена відмовитися від жорстких обмежувальних заходів по відношенню до іммігрантів.

Влада провінції Альберта найближчим часом скасує федеральні вимоги рівня освіти і досвіду роботи для іммігрантів.