Зіткнення в Гонконзі. Більшість протестуючих покинули кампус Політехнічного університету

Глава адміністрації Гонконгу Керрі Лем оголосила, що 600 демонстрантів покинули кампус Політехнічного університету (PolyU), де поки ще залишається близько 100 демонстрантів. Лем висловила надію на мирне врегулювання конфлікту.
У неділю поліція оточила кампус (PolyU), щоб не допустити втечі демонстрантів. Деякі з них, однак, покинули університетський район в понеділок увечері, спустившись з пішохідного моста по канатах приблизно на вісім метрів вниз до естакади, звідки їх вивезли мотоцикли. За словами джерел в South China Morning Post, десятки протестуючих втекли з кампусу таким чином.
Пізніше поліція виявила цей розрив в оточенні і закидала гранатами зі сльозогінним газом це місце. Деякі демонстранти відповіли стрілами зі своїх луків.
Медичні служби повідомили, що за понеділок постраждали 116 осіб, одна з яких перебуває у важкому стані.
Однак Керрі Лем вважає що, зіткнення між поліцією і протестуючими студентами, які були відрізані від світу на три дня в академічному таборі, оточеному правоохоронними органами, можуть бути врегульовані  мирним шляхом.
Новий начальник поліції в Гонконзі, нещодавно призначений Пекіном, Кріс Тан, назвав фальшиві новини головною причиною ескалації. «Хибна інформація про дії офіцерів спотворює картину і викликає зростаючу неприязнь до поліції»,- сказав він.
Кріс Тан змінив колишнього начальника поліції Стівена Ло, причиною відставки якого були неефективні заходи щодо запобігання протестів, які тривають протягом п’яти місяців.