Японія: два літніх пасажира на круїзному судні з коронавірусом загинули

Два пасажира-пенсіонера, взяті на борт круїзного лайнера “Diamond Princess”, загинули від зараження коронавірусом. Це перші жертви судна, що постраждали від коронавірусу, повідомило міністерство охорони Здоров’я Японії, цитоване AP.

В Японії в даний час налічується три смертельні випадки, пов’язані з хворобою COVID-19.

Японська громадська телекомпанія NHK заявила, що всі вони є японцями старше 80-років. Співробітник Міністерства охорони здоров’я підтвердив, що раніше вони були госпіталізовані у важкому стані і мали хронічні захворювання.

621 випадок був підтверджений серед спочатку 3711 осіб на борту корабля, більшість з яких були заражені за межами Китаю.

Спочатку міністр охорони здоров’я Кацунобу заявив, що ті, у кого негативні вірусні тести, виконали вимогу японського карантину і можуть вільно виходити на вулицю і їздити на міському транспорті. Пізніше в середу він закликав колишніх мандрівників утриматися від незначних прогулянок і спробувати залишитися вдома близько двох тижнів.

“COVID-19 не на 100% ясний, і багато людей заразилися на Diamond Princess. Враховуючи ці фактори, ми вважаємо, що прийняття додаткових запобіжних заходів та уваги допоможе запобігти ризику майбутніх інфекцій», – прокоментував він.

Близько 500 пасажирів покинули корабель до вечора середи, а Японські чиновники повинні були допомогти відбуттю близько 2000 чоловік в найближчі три дні. Корабель був поміщений на карантин після того, як пасажир, який покинув корабель раніше у Гонконгу, дав позитивний результат на вірус.

До завершення карантину корабля США евакуювали понад 300 американців і помістили їх в карантин в США ще на 14 днів.

Великобританія, Південна Корея, Австралія та Гонконг також евакуювали своїх громадян для карантину, А Канада та Італія також відправляють рейси за своїми громадянами.