Зарплата в Бельгії зростає швидше, ніж у сусідніх країнах

У наступаючому 2018 році бельгійські компанії очікують більш високе зростання заробітної плати в Бельгії, ніж у сусідніх країнах, відповідно до щорічного огляду окладів, проведеним Korn Ferry Hay Group (KFHG). Прогнозується 3,1% зростання зарплат в Бельгії, 2,5% у Німеччині та Нідерландах та 1,7% у Франції.

в 2018 году бельгийские компании ожидают более высокий рост заработной платыУ це підвищення увійде автоматична індексація заробітної плати, низький рівень зайнятості працівників у віці понад 55 років, і дефіцит робочої сили на ринку праці.

Дані Eurostat показують, що Бельгія менш успішною з точки зору економічного зростання (+ 1,4%), ніж Німеччина (+ 2,1%) або Нідерланди (+ 2,2%). Рівень безробіття також нижче в обох країнах», – сказала Соня Брауверс, старший консультант KFHG. «Сусідні країни можуть швидше реагувати на еволюцію їх заробітної плати. Якщо ми продовжимо на тому ж дусі, то ризикуємо втратити контроль над процесом», – додала фахівець.

Глобальне дослідження засноване на даних платіжної системи PayNet компанії Korn Ferry Hay Group, в яку входять понад 16 мільйонів співробітників з більш ніж 24 000 організацій (у тому числі 550 бельгійських компаній) в 110 країнах.