Більше половини зарплати українців йде на купівлю їжі

Якщо українці на їжу витрачають більше половини своєї заробітної плати, то, наприклад, витрати європейців на продовольчі товари істотно менше.

стоимость продуктов питания

Ситуація, коли більша частина заробітної плати переважної більшості українських громадян йде на придбання елементарних, без будь-яких надмірностей, продовольчих товарів, по правді кажучи, просто гнітюча.

За інформацією Державної служби статистики у середньому 54 відсотки сімейного бюджету витрачає на їжу середньостатистична українська сім’я. Протягом останніх чотирьох років на відпочинок і розваги в українців практично не залишається грошей.

У той же час в Сполучених Штатах на купівлю їжі в середньому сягає 14 відсотків зарплати, а в країнах ЄС – 12 відсотків. Різниця просто кричуща.

На цьому тлі дико звучать вмовляння фінансового експерта Марини Ждан, яка радить українцям ретельно записувати свої витрати і відмовитися від емоційних покупок. Але це явно не про тих, у кого більше половини зароблених грошей іде на купівлю постійно дорожчають продуктів, а решта – на оплату послуг ЖКГ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося планах уряду Гройсмана до осені наступного року підвищити ціну на газ у два рази. Перше підвищення на 23 відсотки очікується вже до кінця жовтня.

Джерело: www.eurabota.ua

17.10.2018