В Австрії опублікували список дефіцитних професій

Ринок праці Австрії перманентно відчуває брак фахівців певних професій, тому уряд цієї країни пропонує роботу не тільки фахівцям з ЄС, але і інших країн, у тому числі з України.


фрезеровщик одна из дефицитных профессий Австрии
Міністерство соціальних справ Австрії опублікувало список професій, які будуть найбільш затребувані на ринку праці в 2018 році. Якщо порівнювати його з аналогічним списком за цей рік, то він збільшився з 11 до 27 дефіцитних професій. Згідно із Законом про наймання іноземців, компанії можуть також наймати на ці посади громадян третіх країн, тобто, тих, які не є членами Європейського Союзу.

Серед інших, до переліку дефіцитних професій входять: покрівельник, токар, фрезерувальник, тесля, автомеханік, електрик, зварювальник, столяр. Крім цього, у австрійських фірмах відсутні інженери, електротехніки, фахівці пошуку і обробки даних. Голова торговельної палати Рольф Глейсснер рекомендує прийняти нову постанову, яку уряд має затвердити у 2018 році. Новий уряд вже оголосив, що він має намір враховувати регіональні запити та пропозиції щодо роботи на інтернет-порталах і друкованих ЗМІ.