Безробіття в Єврозоні зменшується

Згідно з оновленими даними Статистичного управління Європейського союзу, рівень зайнятості активного працездатного населення активно зростає, а безробіття зменшується.

Статистическое управление Европейского союза фото

У 19 країнах, валютою яких є євро, за підсумками травня цього року, рівень безробіття склало всього 8,4%, ці дані були опубліковані в новому звіті Євростату. Такого рекордно низького показника безробіття не було вже десять років. Крім цього відкоригований показник за квітень в бік зменшення з 8,5% до 8,4%.

В абсолютних числах показники виглядають наступним чином: у травні в єврозоні число безробітних склало 13,6 мільйона чоловік, це число приблизно на 130 тисяч менше порівняно з квітнем цього року, коли безробітних в єврозоні налічувалося близько 13,8 мільйона чоловік.

Якщо брати статистичні дані всіх країн-членів Європейського союзу, то показник залишився на рівні 7%, що також є рекордом десятиліття. Порівняно з квітнем цього року співвідношення працюючих і безробітних в ЄС не змінилося.

Серед країн Євросоюзу самий низький рівень безробіття зафіксований в Чехії – 2,3%, а в Італії цей показник склав 15,8%, що знаходиться поки на останньому місці за рівнем зайнятості населення.

Греція, яка надає дані із запізненням, зафіксувала безробіття в березні на позначці 20,1%. Безробіття серед молоді (до 25 років) в єврозоні в травні скоротилася до 16,8% у порівнянні з 17,1% у попередній місяць, у Євросоюзі – до 15,1% до 15,2%.

Джерело: www.eurabota.ua