Прем’єр-міністр Канади оголосив про більше залучення іммігрантів

Протягом декількох років уряд Канади на чолі з прем’єр-міністром Джастіном Трюдо хоче розробити нову імміграційну програму, щоб значно збільшити кількість іноземних громадян, які переїжджають до країни.

Прагнення Джастіна Трюдо і його команди збільшити потік іммігрантів до Канади обумовлено аж ніяк не альтруїзмом, а жорсткими економічними і демографічними реаліями, які, якщо не почати їх виправляти, можуть вже протягом найближчих років привести до істотного падіння економіки тільки через те, що на підприємствах просто буде нікому працювати. Представники уряду заявляють, що іноземні кваліфіковані фахівці допоможуть побудувати сильну країну.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на своєму сайті опублікував мандатний лист до міністра імміграції та біженців Марка Мендічіно. У ньому він підкреслив, що держава повинна сфокусуватися на запрошенні фахівців, створити для них сприятливі умови, щоб вони захотіли переїхати до Канади на постійне місце проживання.

Традиційно мандатні листи прем’єр-міністр Канади пише новим міністрам, в яких він викладає свої побажання і очікування від їх майбутньої роботи.

Джастін Трюдо закликає профільного міністра створити всі умови для того, щоб протягом 2020-2022 років залучити до країни більше 1 мільйона іммігрантів.

Таким чином, уряд Канади планує прийняти в 2020 році 340 тисяч нових жителів, в 2021 році – 350 тисяч, а 2022 – 360 тисяч іммігрантів.

На адаптацію та інтеграцію нових канадських громадян щороку федеральний уряд виділяє понад півтора мільярда доларів.

Найближчим часом уряд Канади повністю відмовиться від будь-яких зборів за отримання громадянства.

Будуть запускатися нові пілотні програми імміграції, щоб люди в більшій кількості приїжджали до невеликих міст канадських провінцій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джастін Трюдо призначив Марко Мендічіно міністром у справах громадянства, біженців та імміграції.

У Квебеку діють нові правила щодо захисту тимчасових іноземних працівників від неправомірних дій нечесних бізнесменів.