Завод Samsung закрит через коронавірус

Компанія Samsung Electronics оголосила сьогодні, що підтверджено випадок коронавирусной інфекції на одному із заводів мобільних пристроїв в південно-східному південнокорейському місті Гумі, що призвело до закриття всього виробництва, повідомляє Reuters.

Компанія, яка є найбільшим виробником смартфонів у світі, оголосила, що комплекс буде закритий до ранку 24 лютого. Як повідомляє БТА, магазин, де працював заражений співробітник, буде закритий до ранку 25 лютого.

Південнокорейська влада оголосили сьогодні, що число випадків захворювання коронавірусів в країні подвоїлося до 433, при цьому місцеві чиновники припускають, що їх число може значно збільшитися, оскільки понад 1000 осіб відвідують два богослужіння в християнській секті, Церкви Ісуса (відомої Уже в церкві Сінчонцзі) в місті Тегу, де почалася інфекція, уже з’явилися симптоми грипу. Всі вони знаходяться на карантині в своїх будинках і перевіряються владою на наявність вірусу.

Корейський центр по контролю і профілактиці захворювань сьогодні вранці повідомив про 142 нові випадки і ще 87 днем. Більшість нових випадків пов’язані саме з відділенням секти Сіньчунцзі в четвертому за величиною місті країни з населенням 2,5 мільйона осіб, а також з лікарнею в муніципалітеті Чондо.

Тим не менш, він також повідомив про перші позитивні зразки коронавируса в Пусані, другому за величиною місті Південної Кореї, а також на південному острові Чеджу, який є популярним туристичним напрямком.

Вчора влада оголосила місто Тегу і муніципалітет Чондо, де проживає 43 000 чоловік, «зонами особливої ​​уваги». Додатковий медичний персонал, медикаменти і лікарняні ліжка були відправлені туди.

Більше половини випадків зараження інфекцією пов’язано з 61-річною жінкою, відомою тільки як «Пацієнт 31», яка була присутня на релігійних церемоніях секти Сіньчжонцзі в Тегу. Влада каже, що жінка недавно була за кордоном.

Центри з профілактики та контролю захворювань оголосили сьогодні, що вони отримали список з 9300 осіб, які відвідували цю секту, з яких близько 1200 скаржилися на симптоми грипу.