В Україні вступає в силу адаптивний карантин

З метою поліпшення епідемічної ситуації в Україні почалася друга фаза послаблення карантинних заходів. Наприклад, міський і приміський громадський транспорт знову буде запущений.

Готелі також можуть бути відкриті, але басейни і ресторани на їх території поки закриті. Спортивні заходи за участю до 50 учасників також допускаються. У храмах будуть допускатися віруючі за умови, що їм надається 10 квадратних метрів на людину.

Метро і дитячі сади планується відкрити 25 травня.

Починаючи з 11 травня, працюють перукарні, стоматологічні клініки, юридичні фірми, непродовольчі магазини площею до 300 квадратних метрів, відкриті парки.

На сьогоднішній день в Україні вступає в силу так званий адаптивний карантин. Це означає, що місцева влада зможе посилювати чи послаблювати санітарні обмеження на свій розсуд за умови, що це не суперечить федеральним заходам.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, пасажирські перевезення між регіонами поки не будуть відновлені, і аеропорти почнуть функціонувати не раніше 15 червня.

Станом на 21 травня в країні було зареєстровано 19706 випадків зараження новим коронавірусом, видужала 6227 пацієнтів і 579 померли.