Голова передвиборчого штабу Путіна приховав доходи в 19 млрд. рублів

“Ректор Санкт-Петербурзького гірничо-геологічного університету Володимир Литвиненко, який очолював передвиборчий штаб Володимира Путіна на президентських виборах 2000, 2004 і 2012 років, приховав мільярди доходів”, – повідомляє MBH Media. Він також був науковим керівником Путіна по роботі над його дисертацією.

Медіа-команда вивчила звіти про прибутки і збитки Литвиненко і виявила, що в них не вистачає близько 19 мільярдів рублів.

Уточнюється, що як мінімум з 2014 року він приховує дивіденди від акцій холдингу «Фосагро».

За 6 років частка Литвиненко в компанії збільшилася на 6%, досягнувши майже 21%. Отримані від компанії дивіденди становлять близько 20 мільярдів рублів, а за звітний період він задекларував лише 1,3 мільярда доходів.

Під керівництвом Литвиненко в 1997 році чинний президент Росії Володимир Путін захистив дисертацію на тему «Стратегічне планування відтворення мінерально-сировинної бази регіону в умовах становлення ринкових відносин».

Пізніше Володимир Литвиненко став науковим керівником майбутнього глави «Роснефти» Ігоря Сєчіна, а також прем’єр-міністра Росії Віктора Зубкова. Обидва працювали в комісії із зовнішніх зв’язків мерії Санкт-Петербурга, яку на той час очолював Путін.