Зі Львова до кордону з Польщею побудують євроколію

Про те, що в наступному році заплановано побудувати колію європейського стандарту від польського кордону до Львова написав у своєму Facebook глава «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

Повідомляється, що колія довжиною в 70 кілометрів, по якій до столиці Галичини можна буде приїхати з Європи без будь-яких затримок на кордоні, буде побудована від станції «Медика» в Польщі до станції «Скнилів».

Ця станція обрана відразу з кількох причин. По-перше, вона знаходиться недалеко від міжнародного аеропорту «Львів». По-друге, від неї зручно і швидко можна дістатися до львівського центрального вокзалу та автостанції. Таким чином, транзитним пасажирам не доведеться чекати багато часу, щоб зробити пересадку. Крім цього, не буде перевантажений залізничний вокзал Львова, адже через нього йдуть практично всі поїзди внутрішнього сполучення.

«Тобто через рік українці зможуть отримати пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова, Праги, Відня»,– підкреслив Кравцов. Також він повідомив, що планується запуск експреса між станцією «Скнилів», аеропортом і залізничним вокзалом.

«Укрзалізниця» розглядає цей проект як соціальний. Тому передбачено, що він буде фінансуватися з державного бюджету.

На сьогоднішній день в Україні є тільки невеликі ділянки євроколії біля кордонів з європейськими країнами. Вузька колія з’єднує Мукачево та Кошице.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чеська компанія Leo Express найближчим часом запускає новий маршрут Прага-Краків-Медика.

Поїзд №89 Львів-Перемишль з 15 грудня буде курсувати щодня. У Перемишлі можна буде робити пересадку на поїзд до Берліна.