Палаючі повітряні кулі в секторі Газа – загроза для рибалок

Ізраїль скоротив площу промислу для рибалок в секторі Газа з 28 до 19 км. Як заявили ізраїльські влади в середу ввечері, це була реакція на звільнення з палестинського анклаву палаючих повітряних куль, які завдають шкоди півдню єврейської держави.
Згідно з інформацією, наданою ізраїльською владою, палестинські бойовики запускають все нові і нові палаючі повітряні кулі, а також повітряні кулі з вибуховими речовинами, які викликають пожежі, які знищують ізраїльські посіви і ліси.
На початку травня, як ніколи за останні п’ять років, між Ізраїлем і палестинцями в секторі Газа загострилося насильство. Приблизно 700 ракет були випущені з палестинського анклаву в єврейську державу. Четверо ізраїльтян були вбиті в результаті обстрілу. В атаках Ізраїлю у відповідь загинули 25 палестинців, в тому числі 10 бойовиків ХАМАСу, ісламістської організації, яка контролює сектор Газа з 2007 року.
Ситуація заспокоїлася після вступу в силу перемир’я.
У понеділок ввечері ізраїльське телебачення повідомило, що ізраїльські учасники переговорів і представники ХАМАСу домовилися про шестимісячному припинення вогню. Обидві сторони, однак, спростували цю інформацію.
З березня минулого року палестинці протестують уздовж кордону з Ізраїлем, вимагаючи скасування ізраїльської блокади сектора Газа і відновити права на повернення в райони, з яких вони колись бігли або з яких вони були вислані, коли в 1948 році було створено Держава Ізраїль.