Росія готова експортувати свій найсучасніший винищувач Су-57

Росія готова обговорювати продаж винищувача п’ятого покоління Су-57 із зарубіжними партнерами, але поки цей літак затребуваний на внутрішньому ринку. Про це заявив гендиректор авіаційного комплексу Ростех Анатолій Сердюков, цитований світовими агентствами.

«Поки ми не поставимо достатню кількість літаків в нашу армію, на зовнішньому ринку не буде помітного попиту. Так що тепер завдання номер один – доставити літак в збройні сили Росії. У той же час ми пропонуємо цю машину іноземцям, займаємося рекламної роботою»,- сказав Сердюков в інтерв’ю РБК. Він не пояснив, яким країнам пропонувалося купити Су-57.

Інформаційне агентство FOCUS, нагадує, що в 2019 році президент Росії Володимир Путін заявив, що до 2028 року для збройних сил Росії буде закуплено 76 винищувачів Су-57.

Раніше прес-секретар Федеральної служби з військово-технічного співробітництва РФ Марія Воробйова зазначила, що кілька країн вже направили офіційні заявки на закупівлю новітніх винищувачів п’ятого покоління Су-57.

Винищувач призначений для ураження всіх типів повітряних, наземних і надводних цілей. Літак має надзвукову крейсерську швидкість, озброєнням усередині фюзеляжу, радіопоглинаючим покриттям (стелс-технологія), а також новітнім набором бортового обладнання.