Ті, хто в Словаччині не пройдуть тестування, будуть поміщені в карантин

“Громадяни Словаччини, які відмовляться від участі в майбутньому національному тестуванні на коронавірус, будуть змушені провести 10 днів в ізоляції. Про це попередив прем’єр-міністр країни Ігор Матович”,- передає TACC з посиланням на місцеві ЗМІ.

«Тестування буде добровільним і безкоштовним. Це торкнеться всіх громадян республіки старше 10 років. Ті, хто відмовиться від участі, не зможуть покинути свої будинки. Їм буде наказаний обов’язковий 10-денний домашній карантин»,- цитує слова словацького прем’єр-міністра агентство.

Словаччина повинна отримати 13 мільйонів експрес-тестів, а процес тестування населення почнеться в наступні вихідні. Для забезпечення ходу процесу планується залучити 43 тисячі фахівців. За словами прем’єр-міністра, тестування допоможе владі визначити райони країни, найбільш схильні до ризику зараження новим коронавірусом. Він також спрямований на надання кваліфікованої медичної допомоги навіть людям з легкими ознаками захворювання, викликаного вірусом.

Уряд Словаччини поклав відповідальність за організацію і проведення тестування населення на Міністерство оборони Республіки. У ньому повинні брати участь практично всі військовослужбовці.

Загальна кількість людей, інфікованих COVID-19 в Словаччині з населенням близько 5,5 мільйона чоловік, під час пандемії досягла 31 400 осіб. 98 осіб по всій країні померли від ускладнень, викликаних вірусом, шість з них – на цьому тижні. Найбільша загроза передачі існує в західній частині країни і в столиці Братиславі.

1 жовтня в Словаччині був введений надзвичайний стан, щоб допомогти владі впоратися зі зростаючим рівнем зараження. Це триватиме 45 днів. Порушникам діючих обмежень загрожує штраф до 20 000 євро.