Чергове вбивство чорношкірого чоловіка поліцією США

“Чергове вбивство чорношкірого поліцією сталося в США”,- повідомляє Reuters.

Він був застрелений на тлі расової напруженості в країні, яка знову спалахнула після стрілянини в 29-річного Джейкоба Блейка в північному штаті Вісконсін, Кеноша.

Діжон Кізі, якому теж 29 років, був застрелений двома поліцейськими, які намагалися зупинити його в Лос-Анджелесі, коли він їхав на велосипеді, за порушення правил дорожнього руху. Чоловік спробував втекти і під час погоні вдарив одного з поліцейських по обличчю.

Кізі кинув одяг, який ніс, на землю. Двоє офіцерів помітили у нього напівавтоматичний пістолет, а потім відкрили вогонь по чорношкірому чоловікові, який помер на місці.

Родичі вбитого і активісти оскаржили офіційну версію і зажадали незалежного розслідування справи.

Смерть Кізі викликала протести в Лос-Анджелесі, на південному заході Каліфорнії, проти вбивств чорношкірих поліцією США.

Проблема расової нерівності і насильства з боку поліції в країні була в центрі передвиборної кампанії напередодні  президентських виборів у листопаді.

“Останнім часом правоохоронні органи США вбивають в середньому близько 1000 чоловік в рік”, – відзначає DPA.

Згідно з опитуванням, 52 відсотки убитих поліцейськими в країні – білі, а 32 відсотки – чорні. Однак в частці населення чорношкірих більше, ніж в два рази менше.