Українців чекають по всьому світу, але вони віддають перевагу країнам ЄС

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник стверджує, що, незважаючи на те, що українські трудові мігранти затребувані у всьому світі, переважна більшість вважає за краще шукати роботу в країнах Європейського союзу.

«Нові напрямки в працевлаштуванні за кордоном будуть постійно відкриватися, оскільки робочі руки потрібні в різних країнах світу, в тому числі в Австралії, Канаді, США, Новій Зеландії та інших»,– розповів експерт.

Популярність країн Європейського союзу серед українських трудових мігрантів він пояснює тим, що до них легше дістатися. «Таким чином, більшість все одно буде вибирати Польщу, Чехію та країни Балтії»,– зазначив Воскобойник.

Слова українського експерта днями підтвердив прес-секретар Управління з питань іноземців Польщі Якуб Дудзяк, який озвучив нові статистичні дані про те, скільки іноземців на сьогоднішній день проживають в Польщі на постійній основі.

«З 423 тисяч іноземців, які 1 січня 2020 року мали дійсні документи на проживання в Польщі, найбільше було громадян України – 215 тисяч»,– розповів Якуб Дудзяк. Також він зазначив, що протягом 2019 року українці отримали понад 35 тисяч дозволів на проживання в Польщі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що найбільшу зарплату отримують українські працівники в будівельній і транспортній галузях польської економіки. Роботодавці платять їм від 20 до 27 злотих на годину (125-170 гривень).

В системі соціального страхування Польщі в 2019 році зареєстровано близько 500 тисяч українців, які працюють в країні на законних підставах.