Популярні серед туристів країни вводять для них додаткові податки

Кілька країн, які популярні серед туристів, вирішили додатково прийняти спеціальні податки для мандрівників, які приїжджають з-за кордону.

 туристы

Для країн, які традиційно поповнюють свої державні бюджети за рахунок туристичного сектора економіки, і дуже популярні серед мандрівників з усього світу, виявилося, що ці доходи не настільки істотні, якими могли б бути. Очевидно, з цієї причини, все більше країн, популярних серед туристів, такі як: Японія, Хорватія, Нова Зеландія та інші вирішили в різні способи стягувати з мандрівників додаткову плату за можливість милуватися красою країни, в яку вони приїхали.

Починаючи з 7 січня 2019 року, для туристів вводиться новий податок на в’їзд в розмірі 9 доларів, який буде братися автоматично при купівлі квитків. Влада заявляє, що додаткові гроші підуть на поліпшення туристичної інфраструктури в аеропортах, збільшення числа багатомовних гідів.

Для того, щоб регулювати величезний потік туристів, в Хорватії буде збільшено щоденний туристичний податок на 25 відсотків, але тільки в піковий сезон. Нововведення практично не позначиться на бюджеті мандрівників, оскільки податок зросте лише на 30 центів.

Нова Зеландія вирішила не скупитися: на кордоні кожен іноземний турист, крім жителів Австралії, повинен буде внести в казну 35 доларів. Декларується, що отримані кошти підуть на розвиток туризму і програми збереження унікальної природи країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про зростаючу зацікавленість серед українських туристів подорожувати в країни Європейського союзу.

Джерело: www.eurabota.ua

23.10.2018