Які зарплати отримують українці в Польщі

Українські трудові мігранти в Польщі аж ніяк не дешева робоча сила. Тільки 6 відсотків наших співгромадян готові працювати за мінімальну ставку. При цьому 10 відсотків українців в Польщі заробляють за годину більше 20 злотих (близько 125 гривень).

Центр Східної Європи при Варшавському університеті провів соціологічне дослідження з метою з’ясувати рівень заробітних плат українських трудових мігрантів у Польщі. Згідно з результатами дослідження, найбільшу зарплату отримують українські працівники в будівельній і транспортній галузях польської економіки. Роботодавці платять їм від 20 до 27 злотих на годину (125-170 гривень).

Серед важливих чинників, які впливають на розмір заробітної плати, тривалість роботи в Польщі. Чим довше людина живе і працює в країні, тим більше заробляє.

Також соціологічне дослідження показало, що польську мову знають близько 80 відсотків українців. Встановлена ​​пряма залежність між знанням мови і розміром заробітної плати. Ніхто зі співробітників, що вільно володіють польською мовою, не працює за мінімальну зарплату. Більше половини з них заробляють 125 гривень на годину.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в листопаді 2019 року середня заробітна плата в Польщі склала 5230 злотих (за курсом – 32,7 тисяч гривень). Зростання протягом року склало 5,3 відсотка.

П’ята частина всіх польських компаній і фірм активно наймають українських працівників, 40 відсотків з цього числа – великі промислові підприємства.