Олаф Шольц оголосив про створення першого в історії Німеччини уряду з рівною кількістю чоловіків та жінок

“Олаф Шольц, який обійме посаду канцлера Німеччини на цьому тижні, щоб змінити Ангелу Меркель, сьогодні призначив перший уряд країни з рівною кількістю жінок і чоловіків, при цьому жінки візьмуть на себе ключові міністерства”, – повідомляє AFP.

«Рівність важлива для мене, і саме тому з 16 міністрів буде вісім чоловіків та вісім жінок», – сказав Шольц, який називає себе «феміністом».

Після того, як “Зелені”, партнери майбутнього коаліційного уряду, призначили співголову Аналени Бурбок на посаду міністра закордонних справ, міністерство оборони візьме на себе Крістін Ламбрехт із СДП, у минулому міністр юстиції.

“Усі закордонні місії будуть поступово переглядатися”, – сказала Ламбрехт репортерам, коментуючи поразки НАТО в Афганістані.

Депутат від провінції Ненсі Фаезер стане першою жінкою-міністром внутрішніх справ Німеччини, заявивши, що її головним пріоритетом буде боротьба з найбільшою загрозою країни: правим екстремізмом після серії кривавих атак ультраправих.

Лаутербах, відомий, але викликаючий розбіжність політик, який постійно закликав до жорсткіших заходів щодо заборони поширення коронавірусу, буде провідною фігурою уряду в боротьбі з пандемією.

Шольц вважає, що «більшість німців» хотіла, щоб Лаутербах отримав цю посаду.

«Особи, які здійснюють догляд, і лікарі заслуговують на те, щоб (охорона здоров’я) вважалося головним пріоритетом у політиці Німеччини», – сказав Шольц, у той час, як багато лікарень повідомили, що їхні відділення інтенсивної терапії перебувають на межі зростання кількості пацієнтів з COVID- 19.

Нагадаємо, що Соціал-демократична партія Шольца перемогла на парламентських виборах 26 вересня і минулого місяця досягла угоди про створення коаліції із “Зеленими” та вільними демократами, які підтримують бізнес.

Очікується, що канцлера буде офіційно обрано парламентом у середу.

Меркель залишає політику після 16 років керівництва провідною економікою Європи.