ВООЗ очікує понад 2,2 мільйона смертей від COVID у Європі до березня

“Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) попередила у вівторок, що до березня число смертей від COVID-19 у європейському регіоні може перевищити 2 мільйони людей”, – повідомляє Politico.

За даними організації, кількість постраждалих вже досягла 1,5 мільйона, а до кінця зими очікується, що вона перевищить 2,2 мільйона.

ВООЗ прокоментувала зростання смертності від високоінфекційного варіанту Delta, стійкість до вакцинації у частини населення, зниження імунітету у тих, хто був вакцинований на початку впровадження, і той факт, що «країни переконали своє населення в тому, що COVID-19 вже не становить серйозної загрози. та пом’якшив заходи, такі як носіння масок та фізичне дистанціювання у людних чи закритих приміщеннях».

Похмурий прогноз ВООЗ у вівторок включав дані, що показують, що смертність від вірусу минулого тижня збільшилася вдвічі порівняно з кінцем вересня. Європейський регіон ВООЗ охоплює Європу, таку як Росія та Туреччина.

За даними Інституту показників та оцінки здоров’я ВООЗ, COVID-19 на сьогоднішній день також є провідною причиною смерті у Європі та Центральній Азії. За словами Ганса Клюге, регіонального директора ВООЗ по Європі, для боротьби з зростаючим числом випадків захворювання та смерті необхідний підхід «вакцина плюс».

«Це означає отримання стандартних доз вакцини, ревакцинацію, якщо вона пропонується, та включення профілактичних заходів до нашого звичайного розпорядку», – сказав він.

Допомога в континентальній Європі вже обмежена, оскільки кількість випадків захворювання продовжує зростати, а країни обговорюють питання обов’язкової вакцинації.